AVG Bewust

Om relevante vragen en antwoorden te kunnen delen en zo bij te dragen aan het bewustzijn, is in 2018 deze site ingericht. Voor een verdere toelichting over de achtergrond verwijs ik graag naar deze pagina. Je kunt vragen aan me kwijt via 0653197362 of een mailtje naar fg@robstadt.nl. Ik probeer ze binnen 2 dagen te beantwoorden. Als ik een antwoord wil afstemmen met relevante stakeholders (collega FG’s, AP, leden van een Expert Community), kan daar mogelijk iets langer overheen gaan. Incidenteel tref je een zelfde vraag (en antwoord) onder VerantwoordingsplichtKlik hier voor meer inhoudelijke achtergrondinformatie over de AVG.

Vragen en antwoorden over mijn rechten als betrokkene 

 of

Rechten

Mijn verwerkingsverantwoordelijke laat weten dat hij “AVG gecertificeerd” is. Ik lees op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens dat ik wordt misleid. Ook lees ik op de betreffende pagina van de de kreet “In de gaten houden” . Wat staat me te doen? 

Het is niet uit te sluiten dat de verwerkingsverantwoordelijke ook is misleid en in vertrouwen (en wellicht ook tegen betaling) dit certificaat heeft aanvaard. Stel dus de vraag in elk geval aan uw verwerkingsverantwoordelijke. Maak hem attent op het bericht van de toezichthouder en wellicht kunt u hier dan in gezamenlijkheid melding van maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze pagina. U bepaalt beiden zelf of u daar een klacht van maakt of een tip.

Neem ook een kijkje op de site van de AVG Helpdesk Zorg Welzijn & Sport