AVG Bewust

Om relevante vragen en antwoorden te kunnen delen en zo bij te dragen aan het bewustzijn, is in 2018 deze site ingericht. Voor een verdere toelichting over de achtergrond verwijs ik graag naar deze pagina. Je kunt vragen aan me kwijt via 0653197362 of een mailtje naar fg@robstadt.nl. Ik probeer ze binnen 2 dagen te beantwoorden. Als ik een antwoord wil afstemmen met relevante stakeholders (collega FG’s, AP, leden van een Expert Community), kan daar mogelijk iets langer overheen gaan. Incidenteel tref je een zelfde vraag (en antwoord) onder VerantwoordingsplichtKlik hier voor meer inhoudelijke achtergrondinformatie over de AVG.

Vragen en antwoorden over mijn rechten als betrokkene 

 of

Rechten

Regelmatig lees ik berichten over datalekken bij de overheid, banken en ziekenhuizen. Daarbij wordt dan uitvoerig aandacht besteed aan de gevolgen voor die organisatie. Zelden lees ik iets over de (mogelijke) gevolgen voor de groep betrokkenen. Waarom eigenlijk niet?

Goede vraag waar ik ook zo snel geen antwoord op kan geven. Maar misschien helpt het als deze vraag wat vaker wordt gesteld. In ieder geval is hier op verschillende overlegtafels aandacht voor gevraagd.

Kernwoord(en): Datalek, Gevolgen

Neem ook een kijkje op de site van de AVG Helpdesk Zorg Welzijn & Sport