Nee. Je zorgverlener is wel verplicht om je identiteit vast te stellen aan de hand van uw BSN nummer (zie ook deze vraag), maar kan dan volstaan met het overnemen van het nummer van het identiteitsbewijs zoals het nummer van je paspoort. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er maar een paar organisaties… Meer lezen »
In een brief van de AP aan de NVZ stelt de AP op 7 oktober 2016, dat “bij de patiënt-authenticatie voor communicatie met en onder verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder in beginsel dient te worden uitgegaan van een ‘hoog betrouwbaarheidsniveau’ en dat in gevallen waar het gaat om gegevens waarop het medisch beroepsgeheim van de zorgverlener rust… Meer lezen »
Ja, maar wel op een veilige manier. Pas nadat gecontroleerd is of u degene bent die hoort bij het BSN mag het BSN in de administratie worden opgenomen. De zorgverlener controleert dit aan de hand van uw identiteitsbewijs. Als een behandelingsovereenkomst tot stand is gekomen, is iedere zorgaanbieder sinds 1 juni 2009 wettelijk verplicht om het… Meer lezen »
De NEN Norm voor Informatiebeveiliging voor de Zorg (NEN7510) zou je als zodanig kunnen beschouwen. Zie ook de recentelijke publicatie (november 2017) in de Staatscourant. Je kunt die norm (sinds 2014 gratis) downloaden via de NEN normshop.
Door op één van onderstaande kernwoorden te klikken open je de daaraan gerelateerde vragen.
De NEN 75* normen (van belang voor artikel 32 van de AVG) kun je gratis downloaden via de NEN normshop.