Dat hangt af van de opdracht. Maar daar zal de accountant je ook over kunnen informeren. Als hij de salarisadministratie verzorgt, vervult hij die rol als verwerker en moet je dus inderdaad een verwerkersovereenkomst te sluiten. Meer informatie tref je op de site van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
Nee. Een verwerkersovereenkomst sluit je met een persoon of organisatie die ten behoeve van jou (als de verwerkingsverantwoordelijke) persoonsgegevens verwerkt. Daarvan is geen sprake. De WGBO (Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst) ziet toe op de samenwerking met iedere professional die een behandelrelatie heeft met de betreffende patiënt. De AVG verandert daar niets aan.
Door op één van onderstaande kernwoorden te klikken open je de daaraan gerelateerde vragen.
Ja dat is de Wet Cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens in de zorg. In die wet worden de rechten van de patiënt en de plichten van de zorgverlener genoemd. (zie dit document en in het bijzonder de matrices). De in het document aangegeven termijn waarop de patiënt kan beschikken over een elektronische versie van… Meer lezen »
Stel vast wie de verwerkingsverantwoordelijke is (dus de opdrachtgever voor de verwerker). Als je dat zelf bent dien je te beschikken over een overeenkomst. De AVG stelt voorwaarden aan de inhoud van een dergelijke overeenkomst. Als die overeenkomst ontbreekt en/of sprake is van een min of meer gedwongen opdrachtgeverschap ga dan na hoe die tot… Meer lezen »
Als die wens tot aanpassing het gevolg is van je risicoanalyse en de door jou als noodzakelijk gekwalificeerde maatregelen om aantoonbaar aan de AVG te voldoen, maakt dan schriftelijk (of via een bericht) aan de leverancier duidelijk waarom je wilt dat de overeenkomst wordt aangepast. Het kan geen kwaad om te verwijzen naar artikel 28 van… Meer lezen »
Jazeker. Voor een verwerker gelden dezelfde plichten als voor een verwerkingsverantwoordelijke.