Verantwoordingsplicht

Om relevante vragen en antwoorden te kunnen delen en zo bij te dragen aan het bewustzijn, is in 2018 deze site ingericht. Voor een verdere toelichting over de achtergrond verwijs ik graag naar deze pagina. Je kunt vragen aan me kwijt via 0653197362, via Sillo (https://app.siilo.com/qr/b6ffda6d) of een mailtje naar fg@robstadt.nl. Ik probeer ze binnen 2 dagen te beantwoorden. Incidenteel tref je een zelfde vraag (en antwoord) onder AVG BewustKlik hier voor meer inhoudelijke achtergrondinformatie over de AVG.

Vragen en antwoorden over mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke (klik hier om zoekfilter op te heffen)


of klik op één van de vragen hieronder

Plichten

Als je cliënten via je site in staat stelt te communiceren liggen risico’s op de loer. Dus om die reden had de persoon of organisatie die je website beheert al maatregelen moeten nemen of te adviseren om een SSL certificaat (een “slotje”) te installeren. Maar het zijn niet alleen risico’s.

  • De meeste browsers waarschuwen gebruikers als men een site benadert die niet van een slotje is voorzien. Dat is niet goed voor het vertrouwen in een organisatie.
  • Om bezoekers te beschermen toont Google in de eerste pagina’s van een zoekresultaat uitsluitend sites met een SSL certificaat.

Kortom .. argumenten genoeg om die relatief eenvoudige en zeker niet kostbare maatregel te nemen.

Dat kan samenhangen met het type certificaat. Als je constateert dat je praktijknaam zichtbaar is, is het certificaat duurder dan wanneer je de praktijknaam niet ziet. Als het hetzelfde type certificaat is, zou ik die vraag in ieder geval aan de partij stellen die de site host.  Zie voor meer uitleg over de verschillen deze pagina van TransIP

Kernwoord(en): SSL, SSL certificaat

Neem ook een kijkje op de site van de AVG Helpdesk Zorg Welzijn & Sport